"Kukkia, Kukkia!" - Kukkapeitto CAL 

>> Liity FB-ryhmään Anceliga Design’s Yarn Garden

Alkuinfo 

Tervetuloa mukaan kukkaniitylle!

Olen niin kiitollinen teille kaikille ihanille virkkaajille kauniista sanoistanne, joita olen saanut edellisistä CAL- ja virkkaus projekteistani. Haluankin tarjota nyt teille uuden ilmaisen kukkapeitto CAL ohjeen, joka kootaan kuusikulmiokukkasista. 

Tämän projektin ensimmäinen pala suunniteltiin ja testattiin jo kaksi vuotta sitten. Testausryhmässä hitaasti ja varmasti kukkapala kerrallaan edeten sain ohjekokonaisuuden vihdoin valmiiksi talvella 2019.  Kukkapaloista julkaistiin ”Kieputa, Kieputa”- kaulahuivi kuusiokulmakukkasista kevättalvella 2019. 

Koetilkkuja sovittaessa syntyi idea suuremmasta kokonaisuudesta ja kevään 2019 aikana virkasin ensimmäisen versio Kukkapeitosta. Kukkapeitto CAL ristittiin Päivin keksimällä nimellä ”Kukkia, kukkia!”-kukkapeitto CAL, jotta se olisi hyvin tunnistettavissa edeltäjänsä ”Kieputa, kieputa!”-kaulahuivin ”isosiskoksi”.  

Kukkapeitto CAL:ssa on käytetty samoja kukkapaloja kuin Kieputa huivissa. Mutta lisäksi Kukkapeitto CAL:iin on suunniteltu yksi uusi kukkapala nro 6 sekä kukkatupsut. Kokonaisuus on kaunis kukkaniitty, jossa reuna aaltoilee leikkisästi. Peiton kruunaa suloiset kukkatupsut nurkissa. 

Tämä projekti on koottu täysin VAPAAEHTOISVOIMIN. Kauniit kiitokset teille Testiryhmän jäsenet, olette olleet korvaamaton apu.  

Pyydän teitä kunnioittamaan kaikkia projektissa mukana olleita vapaaehtoisia ja näin ollen pitämään FB-ryhmän yhteishengen hyvänä. Autamme teitä parhaamme mukaan. Projektin vetäminen ja kysymyksiin vastaaminen tehdään päivätyön ohella ja tämän vuoksi osa avustamme voi tulla hieman viiveellä.

 

Projektissa mukana olleet:  

Anne Vierimaa: Suunnittelija, ohjeiden koostaja ja projektipäällikkö. Harmaa/vaaleanpunainen protomallipeitto. Ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä. 

Marja-Riitta Kopra: Beige mallipeitto, testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku.  

Niina Markula: Musta mallipeitto ja ohjeiden oikoluku. 

Hannele Sillanpää: Luonnonvalkoinen mallipeitto, ohjeiden oikoluku. 

Marja-Katariina Kärppä: Beige-Sininen mallipeitto ja värisuunnittelu, ohjeiden oikoluku. 

Mervi Järvensivu: Ohjeiden oikoluku (englanti) 

Marja Saarinen, Minna Virtanen, Salla Raussi sekä Päivi Metsola: Testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku. 

 

Tämän projektin mahdollisti Lankamaailma. He sponsoroivat langat ja valitsivat värit mallipeittoihin. Ihana saada jälleen kerran työskennellä teidän kanssanne. Kiitokset sinne koko Lankamaailman porukalle ja erityiskiitokset: Hannele Sillanpää, Marja-Katariina Kärppä sekä Merja Lieppinen. 

Lankamaailman kautta voitte tilata valmiita lankapaketteja ”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL:iin 2.9.2019 lähtien

 >> Klikkaa tästä Lankamaailman verkkokauppaan <<


Mikä on CAL 

CAL = Crochet A-Long eli vapaasti suomennettuna ”virkkaa mukana”.  

”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL peittoprojektissa edetään yhdessä virkkaamalla, samassa aikataulussa kahdeksan viikon ajan. Toki jokainen voi edetä myös omaan tahtiin.

”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL:sta tarkemmin 

”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL on virkattava peittoprojekti, joka koostuu kuudesta erilaisesta ja yhteensä 49 kuusikulmiopalasta: Kukka nro 1-6, liitos ja reuna sekä kukka tupsut.

 

Vaikeusaste 

Huomioithan, että tämä CAL vaatii taitavan virkkaajan taidot. Ohjeet ovat pääasiassa kirjoitettuja ohjeita ja niihin on lisätty valokuvia kirjoitettua ohjetta tukemaan.


Kirjoitetut ohjeet on pyritty tekemään ytimekkäiksi sekä helposti seurattaviksi. Ohjeisiin on lisätty paljon kuvia, jotta ohjeiden seuraaminen olisi helpompaa.  

Lähde rohkeasti mukaan projektiini. Apua on aina saatavilla FB-ryhmässämme.

 

Aikataulu

”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL alkaa syyskuussa 2019. Ohje julkaistaan kerran viikossa torstaisin klo 12.00 mennessä kahdeksan viikon ajan. Jokaista kukkapalaa virkataan ohjeessa mainittu kappale määrä. Seitsemäs ohje on kulmien Kukkatupsut, jotka vievät vähiten aikaa edellisten viikkojen ohjeisiin verrattuna. Tällä viikolla sinulla on hyvää aikaa virkkailla edellisien viikkojen kukkapaloja, mikäli olet jäljessä aikatauluista. Liitos- ja reunan ohje julkaistaan viimeisellä viikolla. 

Jokainen voi tehdä projektia myös omassa tahdissaan, jos aikataulu tuntuu liian tiukalta. Ohjeet löydät ilmaiseksi netissä osoitteesta www.anceliga.fi toistaiseksi.

*Huomioi Beige-sininen lankapaketissa kukka nro 4 ja nro 6 palojen määrät.

Sosiaalinen media ja tukijoukot

-       Ohjeet julkaistaan nettisivuilla www.anceliga.fi.

pyydän jakamaan aina linkin pääsivulle www.anceliga.fi

-       FB-ryhmässä jaetaan linkki ohjeisiin sekä oma julkaisu viikoittaisen ohjeen teknistä tukea varten.

-       Ravelry:stä löytyy myös oma sivu projektille. 

 

Lanka- ja tarvikeinfo                     

Lankapaketit tulevat myyntiin Lankamaailmaan elokuun 2019 lopulla.  

Olemme valinneet valmiiksi 4 erilaista lankapakettia (Beige, Musta, Luonnonvalkoinen ja Beige-Sininen). Huomioithan, että lankapakettien lankamäärät ovat arvioita ja langan menekkiin vaikuttaa niin käsiala kuin käytetty koukkukoko.

Lankapaketit sisältävät noin 8% käsialavaran. 

Lankapakettien langaksi on valittu ihana ja laadukas Maija Lanka. 


  Maija  

  85% villaa ja 15% polyamidia

  Koukkusuositus 3,5mm

  kerässä 50 g = 130 m

 

Lankojen lisäksi tarvitset ko. langalle soveltuvan virkkuukoukun 3.50 mm, sakset sekä neulan. 

 

Peiton koko, langanmenekki

  Peiton koko noin 100 cm x 130 cm

 

Langanmenekki:                  

Beige-sininen peitto on koottu hieman eri tavalla kuin muut 3 peittoa. Katso palojen kappalemäärät Tämän sivun Aikataulu -kohdasta.

Virkkaussanasto ja silmukkaohjeet 

Silmukkaohjeet löytyvät nettisivuiltani www.anceliga.fi. Kussakin ohjeessa käytetyt silmukat on lueteltu ohjeen alussa. 

Kukkapalojen pingotus ja valmiin peiton viimeistely 

Huomioi pingottaessa langan laatu.  Varmista, että kestääkö käyttämäsi lanka höyrytystä.

 

Muuta huomioitavaa ja vinkkejä                     

Ohjeen värivaihdot on tehty Beige -paketin lankojen mukaan. Muissa värivaihtoehdoissa pidä Kerrosvärikartta mukana ohjetta lukiessasi. Löydät Kerrosvärikartan www.anceliga.fi sivuilta ”Kukkia, Kukkia!”-Kukkapeitto CAL projektin sivun Linkkejä kohdasta.

 

Tekijänoikeuksista 

Copyright Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Se on käytössäsi maksutta. Ohjetta ei saa muokata tai jakaa. Ilmaisen ohjeen jälleenmyynti kaikissa muodoissa (ohjeen kokonaisuus tai mikään yksittäinen osa) on kielletty. Valmiin tuotteen tai sen osien myyminen on kielletty, ellei tästä ole erikseen sovittu ohjeen suunnittelijan kanssa. Ohje on ladattavissa yksityiskäyttöön http://www.anceliga.fija ohjeen jakaminen muuta kautta on kielletty. 

 

Jos järjestätte tapaamisia projektiin liittyen, pyydän teitä huomioimaan että: 

”Kukkia, kukkia!”-Kukkapeitto CAL projektin sekä ohjeiden kaupallinen käyttö on kielletty kaikissa muodoissa. Projektia koskevien tapaamisten tulee olla maksuttomia, eivätkä ne saa olla esimerkiksi maksullisia kursseja tai tapahtumia. Tämä projekti on toteutettu vapaaehtoistyönä ja hyväntekeväisyystarkoituksessa.