"Kieputa, kieputa!" - Kaulahuivi kuusikulmio kukkasista

Liitos ja ReunaCOPYRIGHT - Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Se on käytössäsi maksutta. Ohjetta ei saa muokata tai jakaa. Ilmaisen ohjeen jälleenmyynti kaikissa muodoissa (ohjeen kokonaisuus tai mikään yksittäinen osa) on kielletty. Valmiin tuotteen myyminen on kielletty, ellei tästä ole erikseen sovittu ohjeen suunnittelijan kanssa. Ohje on ladattavissa yksityiskäyttöön http://www.anceliga.fi ja ohjeen jakaminen muuta kautta on kielletty.  

© 2019 Anne Vierimaa / Anceliga Design, all rights reserved


Käytetyt silmukat:

Silmukkaohjeita löydät osoitteesta >> Klikkaamalla Tästä <<


Suosittelen käyttämään lankaa, joka soveltuu koululle 3.00 – 4,5 mm.  

Katkaise lanka jokaisen värin vaihdon yhteydessä ja päättele langat.


LIITOS

Yhdistä palat toisiinsa alla olevan kuvan esittämässä järjestyksessä vasemmalta oikealle.  

*Aseta kukka nro 2 ja nro 5 nurjat puolet vastakkain. Tee SSks oikean reunan molempien kulman 2kjs-kaarien läpi. (Kjs, hy p, ks molempien palojen kjs:n läpi) toista 11 kertaa. Viimeinen ks tulee vasemman reunan kulman 2kjs-kaareen. Katkaise ja päättele lanka.* 

Toista * * liitos yhteensä 12 kertaa jokaisen kukka palan kohdalla kuvassa esitetyssä järjestyksessä. 


REUNA

Aloita kerrokset SSks:lla kaavioon merkitystä kohdasta (punainen X). Seuraa kaaviota ja virkkaa reunan syvennys kohtiin kaavion kohdan 2 mukaan ja kärki kohtiin kaavion kohdan 1 mukaan. Huomioi, että huivin molempiin päihin tulee yhteensä 4 kohdan 1 mukaista kärkeä. Sulje jokainen kerros ps:lla kerroksen 1:een ks:aan.  

Virkkaa kaavion mukaan ja lue jokaisen kerroksella kohdalla alla huomioitavaa kohdassa merkitty selvennys.

 

Huomioitavaa: 

1 krs

Tumman vihreä 

Kärkeen (kohta 1) virkattavat 3 puolip tehdään edellisen kerroksen kulman 2kjs-kaariin. Syvännykseen (kohta 2) virkataan 3 pp 2kjs-kaareen, hy liitos kohta, 3 pp seuraavan palan 2kjs-kaareen.

 

2 krs

Vaalean vihreä 

Virkkaa kärkeen (kohta 1) keskimmäiseen eli 2:een puolip:een (ks, kjs, ks). Syvännykseen (kohta 2) jokaiseen edellisen kerroksen pp:een KTpp joiden jokaisessa välissä kjs.

 

3 krs

Pinkki

Virkkaa kärkeen (kohta 1) kjs:aan 3 ks. Syvännykseen (kohta 2) 2 ks jokaiseen kjs:aan ja hy kaikki KTpp:t.

 

4 krs

Vaaleanpunainen 

Virkkaa kärkeen (kohta 1) puolip 2. kerroksen kärjen kahden ks:n väliin niin, että 3. kerroksen 3 ks jää työn eteen. Syvännykseen (kohta 2) PC jokaiseen kjs:ssa olevaan 2:een ks:aan. Jokaisen PC:n väliin virkataan 2 kjs.

 

5 krs

Keltainen 

Virkkaa kärkeen (kohta 1) KTpuolip:een ks. Syvännykseen (kohta 2) 4 p jokaiseen 2kjs-kaareen, hy PC:t.

 

6 krs

Vaaleanvioletti 

Virkkaa kärjen (kohta 1) puff- silmukat 3. kerroksen kärjen ks:hin niin, että 4. ja 5. kerroksen silmukat jäävät näiden silmukoiden taakse. Syvännyksessä (kohta 2) 2 p kjs:aan, KTp jokaiseen edellisen kerroksen p:een, 2 p kjs:aan.

Päättele kaikki langat ja pingoita kappale muotoonsa. 

Mahtavaa!!! ”Kieputa, kieputa” - kaulahuivisi on valmis.  

Scheepjes Stone Washed langasta virkattu huivini koko on 28 cm leveä ja 295cm pitkä.

Kuvassa oleva reuna poikkeaa hieman kirjoitetusta ohjeesta. Kuvan huivin reunojen kärki kohtiin ei ole tehty ohjeen mukaista 6. kerroksen puff-silmukoita.  

Rakastan suunnitella virkkausmalleja ja tämä malli on käytössäsi ilmaiseksi. Tutustu tekijänoikeuteen (copyright), joka koskee tätä suunnittelemaani mallia. 

Kun käytät ja julkaiset kuvia sosiaalisessa mediassa, pyydän että käytät

#kieputakieputakaulahuivi #keeponwrappingscarf ja @anceligadesign sekä linkki sivuilleni www.anceliga.fi

 

Kiitos sinulle! :)


COPYRIGHT - Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Se on käytössäsi maksutta. Ohjetta ei saa muokata tai jakaa. Ilmaisen ohjeen jälleenmyynti kaikissa muodoissa (ohjeen kokonaisuus tai mikään yksittäinen osa) on kielletty. Valmiin tuotteen myyminen on kielletty, ellei tästä ole erikseen sovittu ohjeen suunnittelijan kanssa. Ohje on ladattavissa yksityiskäyttöön http://www.anceliga.fi ja ohjeen jakaminen muuta kautta on kielletty.  

© 2019 Anne Vierimaa / Anceliga Design, all rights reserved