Unelmien Puutarha CAL - Garden of Dreams CAL


ALKUINFO - Unelmien Puutarha CAL 


Alkusanat

Ihanaiset virkkaajat!

Olen todella otettu kiinnostuneiden määrästä suunnittelemaani CAL:ia kohtaan. Kuinka mahtavaa onkaan aloittaa tämä peittoprojekti yhdessä näin isolla joukolla.

Projekti sai alkunsa kevättalvella 2017, kun olin saanut ensimmäiset vedokset Kalevala CAL -palojeni ohjeista tehtyä. Kevätaurinko lämmitteli lempeästi sulatellen lunta ja ajatukset alkoivat harhailla jo puutarhan hoidossa. Näillä leveysasteilla puutarhaa ei pääse ”rapsuttelemaan” kuin aikaisintaan vapun aikoihin, joten turvauduin virkkuukoukkuun sekä värikkäisiin lankoihin. Uusia virkkauskokeiluja ja kukkia syntyi pala palalta; lempikukkiani, unelmia, pihapolkuja, nuppuja sekä pieniä paloja unelmien puutarhasta.Ennen kuin Unelmien Puutarha CAL on päässyt kasvamaan tähän laajuuteen ja ohjeet on saatu julkaisukuntoon, on tämä vaatinut satoja ja taas satoja tunteja VAPAAEHTOISVOIMIN tehtyä työtä: mallien suunnittelu, koevirkkaus, mallin edelleen kehittäminen, ohjeiden kirjoitus, valokuvaus, oikoluku, testivirkkaus, värisuunnittelu, sponsoreiden etsiminen, mallipeittojen virkkaaminen, ohjeiden kääntäminen jne. Tämä kaikki on toteutettu täysin ”talkootyönä”.


Pyydänkin teitä ottamaan tämän huomioon ja kunnioittamaan kaikkia projektissa mukana olleita vapaaehtoisia ja näin ollen pitämään FB-ryhmän yhteishengen hyvänä. Autamme teitä parhaamme mukaan. Projektin vetäminen ja kysymyksiin vastaaminen tehdään päivätyön ohella ja tämän vuoksi osa avustamme voi tulla hieman viiveellä.

Haluan esittää nöyrimmät kiitokseni kaikille projektin kehittämisessä mukana olleille! Kiitän teitä sydämeni pohjasta asti kaikesta tuesta, tsemppauksesta ja projektiin käyttämästänne ajasta.


Projektissa mukana olleet:

Anne Vierimaa: Suunnittelija, ohjeiden koostaja ja projektipäällikkö. Tehosteväri mallipeitto ja ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä.

Päivi Metsola: Karnevaali mallipeitto, testivirkkaus, valokuvaus, ohjeiden oikoluku ja kielihuolto. Ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä.

Marja-Riitta Kopra: Pastelli mallipeitto, testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku.

Tarja Mykkänen: Ruska mallipeitto, testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku.

Heidi Heinrichs: Testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku. Ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä.

Niina Markula: Testivirkkaus ja ohjeiden oikoluku.

Mervi Järvensivu: Ohjeiden oikoluku (englanti)


Iso kiitos myös Lankamaailmalle, joka lähti rohkeasti mukaan toteuttamaan kanssani tätä peittoprojektia ja sponsoroi langat mallipeittoihin. Lankamaailman kautta saatiin myös mahdollisuus tarjota teille valmiita lankapaketteja Unelmien Puutarha CAL:iin.


Mikä on CAL

CAL = Crochet A-Long eli vapaasti suomennettuna ”virkkaa mukana”. Unelmien Puutarha CAL peittoprojektissa edetään yhdessä virkkaamalla, samassa aikataulussa kahdeksan viikon ajan. Toki jokainen voi edetä myös omaan tahtiin.


Unelmien Puutarha CAL:sta tarkemmin

Unelmien Puutarha CAL on virkattava peittoprojekti, joka koostuu kuudesta erilaisesta ja yhteensä 12 palasta: Daalia, Orvokki, Unikko, Vuokko, Lilja sekä Pioni. Kuudesta pikku Hortensian kukkasesta, Pihapolkuja -välipitsistä, Nuppuja -liitoksesta, Krookus -reunuksesta sekä Passiflora -reunakukista.


Vaikeusaste

Huomioithan, että tämä CAL vaatii edistyneen virkkaajan taidot. Ohjeet ovat kirjoitettuja ohjeita ja niihin on lisätty valokuvia kirjoitettua ohjetta tukemaan.


Kirjoitetut ohjeet on pyritty tekemään ytimekkäiksi sekä helposti seurattaviksi. Ohjeisiin on lisätty paljon kuvia, jotta ohjeiden seuraaminen olisi helpompaa.


Lähde rohkeasti mukaan projektiini. Mikäli olet virkanneet Kalevala CAL:sta suunnittelemiani paloja (Ahto, Kantele ja Pohjolan väki), pärjäät varmasti varsin mainiosti tässä projektissa. Apua on aina saatavilla FB-ryhmässämme.


Aikataulu

Unelmien Puutarha CAL alkaa 23.3.2018. Ohje julkaistaan kerran viikossa perjantaisin klo 10.00 mennessä kahdeksan viikon ajan. Jokaista kukkapalaa virkataan 2 kappaletta sekä lisäksi jokaiseen kukkapalaan tehdään Pihapolkuja välipitsi. Viimeisillä viikoilla julkaistaan Nuppuja -liitoksen ja Hortensia -kukkasten sekä Krookus -reunuksen ja Passiflora -reunakukkien ohjeet. Jokainen voi tehdä projektia omassa tahdissaan, jos aikataulu tuntuu liian tiukalta. Ohjeet säilyvät ladattavissa ilmaiseksi netissä www.anceliga.fi toistaiseksi. Sosiaalinen media ja tukijoukot

  • HUOM! Ethän jaa suoria PDF-linkkejä, vaan jaat linkin projektin pääsivulle www.anceliga.fi
  • -FB-ryhmästä löytyy linkki ohjeisiin sekä oma julkaisu viikoittaisen ohjeen teknistä tukea varten.
  • -Ravelry:stä löytyy myös oma sivu projektille.


Lanka- ja tarvikeinfo

Lankapaketit tulevat ennakkomyyntiin Lankamaailman verkkokauppaan 14.2.2018 (HUOM! ennakkomyynti vain verkkokaupassa) sekä myymälöihin viikolla 11. Verkkokaupan toimitukset alkavat viikolla 11 / 2018.

Olemme valinneet valmiiksi neljä erilaista lankapakettia, joista yksi on suunniteltu siten, että tehostevärin voi valita oman mieltymyksen mukaan. Huomioithan, että lankapakettien lankamäärät ovat arvioita ja langan menekkiin vaikuttaa niin käsiala kuin käytetty koukkukoko.

Lankapaketteja on saatavilla kahdessa lankalaadussa.


Tehosteväri ja Ruska

Maija 85% villaa ja 15% polyamidia

Koukkusuositus 3,5mm

kerässä 50 g = 130 m


Pastelli ja Karnevaali

Cotton nr.8 100% puuvilla

Koukkusuositus 3,00 mm

Kerässä 50 g = 165 m

Lankojen lisäksi tarvitset ko. langalle soveltuvan virkkuukoukun (reunaan 0,5mm pienemmän koukun), sakset sekä neulan.


Peiton koko, langanmenekki

Peiton koko:

Maija

noin 115 cm x 152 cm


Cotton nr. 8

noin 108 cm x 146 cm


Langanmenekki:

Huom. Tehosteväri lankapaketin tehostevärejä vaihtamalla voit muokata kokonaisuutta. Tehostevärit on merkitty taulukkoon punaisella.

Huom! Vaaleankeltainen 912 värin tuotanto on loppunut. Korvaava väri on vaaleankeltainen 3040


Virkkaussanasto ja silmukkaohjeet

Silmukkaohjeet löydät nettisivuiltani erillisenä pdf-tiedostona. Kussakin ohjeessa käytetyt silmukat on lueteltu ohjeen alussa.


Kukkapalojen pingotus ja valmiin peiton viimeistely

Huomioi pingottaessa langan laatu. Varmista että kestääkö käyttämäsi lanka höyrytystä. Jokaisen ohjeen lopussa on mainittu, mikäli pingotuksen suhteen on jotain huomioitavaa.


Muuta huomioitavaa ja vinkkejä

Ohjeen värivaihdot on tehty Tehosteväri -paketin lankojen mukaan. Pidä Kerrosvärikartta mukana ohjetta lukiessasi. Tarkasta aina Kerrosvärikartasta, vaihtuuko väri seuraavalla kerroksella, näin vältyt turhilta langan päättelyiltä.


Tekijänoikeuksista

Copyright Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Se on käytössäsi maksutta. Ohjetta ei saa muokata tai jakaa. Ilmaisen ohjeen jälleenmyynti kaikissa muodoissa (ohjeen kokonaisuus tai mikään yksittäinen osa) on kielletty. Valmiin tuotteen tai sen osien myyminen on kielletty, ellei tästä ole erikseen sovittu ohjeen suunnittelijan kanssa. Ohje on ladattavissa yksityiskäyttöön http://www.anceliga.fi ja ohjeen jakaminen muuta kautta on kielletty.


Jos järjestätte tapaamisia projektiin liittyen, pyydän teitä huomioimaan että:


Unelmien Puutarha CAL projektin sekä ohjeiden kaupallinen käyttö on kielletty kaikissa muodoissa. Projektia koskevien tapaamisten tulee olla maksuttomia, eivätkä ne saa olla esimerkiksi maksullisia kursseja tai tapahtumia. Tämä projekti on toteutettu vapaaehtoistyönä ja hyväntekeväisyystarkoituksessa.