Silmukka ohjeita || Stitch tutorial 


Unelmien Puutarha CAL- Erikoissilmukoita ohjeet voit ladata ja tulostaa klikkaamalla "Lataa PDF" painiketta


Garden of Dreams CAL - SPECIAL STITCHES file, Click "Download PDF"


SSks || SSsc

Standing Stitch kiinteäsilmukka aloitus


SSp || SSdc

Standing Stitch pylväs aloitus


Aloituslenkki || Magic ring

Aloituslenkki voidaan tehdä myös kiertäen lanka kaksi (tai vaikka 10) kertaa sormen ympärille.


PUFF-silmukka || PUFF stitch

Ota langankierto koukulle, koukku edellisen kierroksen silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä lanka silmukan läpi, jolloin koukulla on kolme lankaa.
* Tee langankierto, työnnä koukku samaan silmukkaan, ota lanka ja vedä lanka silmukan läpi * toista ** 3 kertaa. Lanka vedetään samasta silmukasta yhteensä 4 kertaa yhtä puff-silmukkaa varten. Nyt koukulla on 9 silmukkaa. Ota lanka koukulle ja vedä se 8 silmukan läpi. Ota lanka koukulle ja vedä se 2:n jäljellä olevan silmukan läpi.


PC-silmukka || Popcorn stitch

5 p samaan silmukkaan, vapauta koukku työstä ja jätä silmukka lepäämään. Laita koukku pylväsryhmän ensimmäisen pylvään silmukasta ylhäältä läpi. Ota koukulle lepäämässä oleva silmukka ja vedä se läpi. Popcorn suljetaan aina kjs:lla


PC:n sisälle virkkaaminen || How to Crochet in PC

Popcorn-silmukan sisälle virkkaaminen.


KTks

Kohotakakiinteäsilmukka - Työnnä koukku pylvään varren ympäri työn takaa oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaalin kiinteänsilmukan tapaan. Eli lanka koukulle ja vedä silmukoiden läpi.


KTpuolip

Kohotakapuolipylväs - Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku pylvään varren ympäri työn takaa oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaalin puolipylvään tapaan. Eli lanka koukulle, vedä kolmen silmukan läpi.


KTp 

Kohotakapylväs - Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku pylvään varren ympäri työn takaa oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaalin pylvään tapaan. Eli lanka koukulle, vedän kahden silmukan läpi, lanka koukulle ja vedä kahden silmukan läpi. 


KEks

Kohoetukiinteäsilmukka - Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku pylvään varren taakse edestä oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaali kiinteän silmukan tapaan. Eli lanka koukulle ja vedä kahden silmukan läpi. 


KEpuolip

Kohoetupuolipylväs -  Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku pylvään varren taakse edestä oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaalin puolipylvään tapaan. Eli lanka koukulle, vedän kolmen silmukan läpi.


KEp

Kohoetupylväs - Kierrä lanka koukulle, työnnä koukku pylvään varren taakse edestä oikealta vasemmalle. Koukulla on nyt edellisen kierroksen pylvään varsi. Ota lanka koukulle ja vedä lanka pylvään varren takaa. Nyt jatketaan normaalin pylvään tapaan. Eli lanka koukulle, vedän kahden silmukan läpi, lanka koukulle ja vedä kahden silmukan läpi. 


Vks

Venytetty kiinteäsilmukka virkataan pidennettynä kahta kierrosta alempaa. jolloin silmukasta tulee pidempi ja edellisen kierroksen kjs-kaari jää Vks: sisään


p3yht, eli 3 pylvästä yhteen

Virkkaa 1 p, mutta jätä viimeinen läpiveto tekemättä. Virkaa 2. pylväs, mutta jätä viimeinen läpiveto tekemättä. Koukulla on nyt 3 lenkkiä. Tee kolmas pylväs ja virkkaa viimeinen läpiveto kaikkien koukulla olevien neljän lankalenkin läpi.


Ekp, erikoiskiinnityspylväs

Huom. Tätä silmukkaa käytetään Unelmien Puutarha CAL:ssa

Ota lanka koukulle, aseta koukku terälehden takaa kuin virkkaisit KTks:aa, laita koukku seuraavasta (9. kerroksen) silmukasta läpi, ota lanka koukulle, vedä silmukan ja terälehden ks:n läpi. Nyt jatketaan normaalin pylvään tapaan. Eli lanka koukulle, vedä kahden silmukan läpi, lanka koukulle ja vedä kahden silmukan läpi.


KE4ppyht (= 2 KEpp + 2 KEpp yhteen)

Kierrä lanka kaksi kertaa koukulle, laita koukku oikean ”jalan” takaa oikealta, ota lanka koukulle ja vedä se ”jalan” alta, ota lanka koukulle ja vedä lanka kahden silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä se kahden silmukan läpi. Nyt koukulla on 2 silmukkaa. Tehdään vielä toinen pp samaan ”jalkaan”. Kierrä lanka kaksi kertaa koukulle, laita koukku oikean ”jalan” takaa oikealta, ota lanka koukulle ja vedä se ”jalan” alta, ota lanka koukulle ja vedä lanka kahden silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä se kahden silmukan läpi. Nyt koukulla on 3 silmukkaa.

Kierrä lanka kaksi kertaa koukulle, laita koukku vasemman ”jalan” takaa oikealta, ota lanka koukulle ja vedä se ”jalan” alta, ota lanka koukulle ja vedä lanka kahden silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä se kahden silmukan läpi. Nyt koukulla on 4 silmukkaa. Tehdään vielä toinen pp samaan ”jalkaan”. Kierrä lanka kaksi kertaa koukulle, laita koukku vasemman ”jalan” takaa oikealta, ota lanka koukulle ja vedä se ”jalan” alta, ota lanka koukulle ja vedä lanka kahden silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä se kahden silmukan läpi. Nyt koukulla on 5 silmukkaa. Ota lanka koukulle ja vedä se kaikkien viiden silmukan läpi.